skip to Main Content
088 115 2000 info@demcon.nl

Met het oog op eenvoudige industrialisatie en snelle marktintroductie streeft DEMCON production naar vroegtijdige betrokkenheid bij de ontwikkeling van een nieuw product.

DEMCON production verzorgt de productie-engineering, inclusief de inrichting van assemblagelijnen, het opstellen van werkinstructies en het ontwikkelen van testprocedures, en de (pre-) productie. Van eerste idee naar gerealiseerd product worden vier fases doorlopen: proof-of-principle, prototype, pre-productie en productie.

Proof-of-principle & prototype
In deze ontwikkelfases worden cruciale keuzes gemaakt die bepalend zijn voor kostprijs en assemblage. DEMCON production kan op grond van zijn jarenlange ervaring met productie en assemblage de ontwerpbeslissingen beïnvloeden ten gunste van een lage kostprijs (design-for-cost) en een efficiënte inrichting van de assemblage (design-for-assembly). Tevens beschikt DEMCON production over een proto-shop, waar vakkundige medewerkers prototypes realiseren en met de ontwikkelaars meedenken om het ontwerp te optimaliseren. Zo biedt DEMCON production door nauwe samenwerking met de ontwikkelende partij in deze vroege fase al meerwaarde.

Pre-productie
De overgang van ontwerp naar productie is cruciaal voor het welslagen van een nieuw product. De ervaren projectmanagers van DEMCON production zorgen voor een optimale beheersing van deze fase. DEMCON production verzorgt de inrichting van assemblagelijnen, inclusief de ontwikkeling en realisatie van assemblage- en testtools, en de organisatie van de supply chain. DEMCON production werkt hiervoor nauw samen met de opdrachtgever en laat zo nodig de DEMCON Group complexe tools ontwikkelen. Deze aanpak verkort de doorlooptijd en ontzorgt de klant bij het kwalificeren van zijn product voor productie.

Productie
Na afronding van de pre-productie start de enkelstuks- of serieproductie. DEMCON production verzorgt de productie op basis van effectieve en efficiënte werkinstructies. In deze fase blijft DEMCON production zich inzetten voor verdere kostenreductie en optimalisatie van het assemblageproces. Desgewenst verzorgt DEMCON production voor de opdrachtgever de transfer naar een productiebedrijf elders.

Back To Top