skip to Main Content
088 115 2000 info@demcon.nl

DEMCON is de ideale partner voor medisch-technologische start-ups die een innovatief product naar de markt willen brengen. In het geval van het beademingssysteem van MACAWI ging de match zover dat MACAWI Medical Systems nu onderdeel is van de DEMCON groep. De inbreng van DEMCON production omvat kennis van medical devices (inclusief certificering), slimme productie-engineering en flexibele productiecapaciteit.

De medische wereld vraagt om één apparaat waarmee – door alleen slangen te wisselen – elke patiënt, van tevroeggeborene tot volwassene, kan worden beademd. MACAWI ontwikkelde er een hoogdynamische centrifugaalblower voor die het als OEM-technologie aan fabrikanten van complete beademingssystemen levert. Daarnaast maakt MACAWI klantspecifieke beademingsmodules.

DEMCON production zorgde voor het productierijp maken van de module en organiseerde de supply chain. Tevens is een efficiënte en flexibele assemblage- en testlijn opgezet, met uitgebreide testprocedures en track & trace-voorzieningen. Veel energie werd gestoken in het selecteren van leveranciers die al in de conceptfase konden meedenken maar vervolgens ook tegen een geschikte prijs in serie konden leveren. Dit voorkwam het wisselen van leveranciers, en dus het overdragen van kennis, na de proof-of-principle- en proto-fases, met alle risico’s van dien. Zo vonden de productie-engineers samen met de inkoopafdeling oplossingen voor het reproduceerbaar spuitgieten van onderdelen.

Het inrichten van de supply base verzorgde DEMCON production in nauw overleg met de verschillende disciplines van DEMCON advanced mechatronics, voor het opstellen van de eisen en het monitoren van de performance. Dit formele kwalificatie- en selectieproces voor nieuwe suppliers heeft DEMCON production goed op orde.

Reinier DEMCON production

Reinier Aeyelts Averink
sr project manager

“Zorgvuldige assemblage in one-piece flow”

De beademingsmodule is een complex apparaat dat een zorgvuldige assemblage vereist. De productielijn voor de beademingsmodules heeft DEMCON production vergaand geautomatiseerd en zeer flexibel ingericht. Daardoor kunnen we in one-piece flow voor verschillende klanten de specifieke modules zonder lijn om te hoeven bouwen. We hebben voor deze complexe module heldere werkinstructies opgesteld en in de volgorde van assemblagehandelingen slim gekozen voor specifieke tools, zoals automatische momentsleutels, om constante kwaliteit te garanderen.

In het DHR houden we bijvoorbeeld ook de rework bij. Als een module uit het veld terugkomt, zijn alle gegevens beschikbaar. Op die data kunnen we statistiek bedrijven om informatie voor het verbeteren van het ontwerp of de assemblage te vergaren. Zo proberen we continue onze processen en services te verbeteren.

Inrichting supply chain

Flexibele assemblage- en testlijn

Klantspecifieke producten in one-piece flow

Track and Trace voorziening

Support

Back To Top