skip to Main Content
088 115 2000 info@demcon.nl

DEMCON production heeft alle competenties in huis om de uiteenlopende uitdagingen aan te gaan die medische producten met zich mee brengen. Neem de HME Booster die Medisize ontwikkelde voor beademingsapparatuur. DEMCON kreeg opdracht tot herontwerp om de performance verder te verbeteren. Na het succesvolle redesign deed DEMCON production de industrialisatie en nu verzorgt het de serieproductie van de HME Booster.

De HME Booster (Heat and Moisture Exchanger) is ontwikkeld om een impuls te geven aan de verwarming van de lucht voor beademing om uitdroging bij een patiƫnt te voorkomen. DEMCON verzorgde het complete ontwerp en ondersteunde Medisize bij de certificering. Dankzij een uitgekiend ontwerp voor de behuizing vormen warmte en vocht geen issues bij de elektronica. De productie-engineers van DEMCON production besteedden veel aandacht aan optimalisatie van de serieproductie, gelet op de verwachte aantallen. Zo realiseerden ze specifieke tools om stappen in de productielijn te vereenvoudigen. Speciaal punt van aandacht was de biocompatibiliteit van de materialen die over de lijn gaan. Tevens organiseerde DEMCON de productie van de kunststofonderdelen in nauwe afstemming met matrijzenleverancier en spuitgieter. Vanuit haar eigen kwaliteitsfunctie bood DEMCON production ondersteuning aan Medisize voor de FDA-productregistratie.

Het assembleren, testen en batchgewijs verpakken vindt nu bij DEMCON production plaats. Daarbij is de traceability van elk individueel product gegarandeerd. Verder heeft DEMCON production de verantwoordelijkheid voor de installed base overgenomen.

Back To Top